Specialpedagog sökes till JENSEN gymnasium Norra

JENSEN gymnasium Norra är beläget i ljusa, fina lokaler intill natursköna Vanadislunden i Stockholms innerstad. Vi är ett teoretiskt gymnasium och erbjuder ekonomiska-, naturvetenskapliga-, tekniska- och samhällsvetenskapliga program. 

Denna tjänst är idealisk för dig som vill vara med och påverka, forma och utveckla elevhälsoarbete framåt! Vi är ett team av engagerade lärare och skolledare som söker en ny lika kompetent och engagerad kollega som brinner främst för de specialpedagogiska frågorna på både grupp- och individnivå. Du gillar också att leda andra pedagoger. Kanske är du idag specialpedagog, speciallärare eller lärare med god specialpedagogisk kompetens? 

“Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär på gymnasiet att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. I vår senaste mätning ansåg 94% av eleverna att de hade studiero på lektionerna och 98% av våra föräldrar rekommenderar oss. 

Som Specialpedagog arbetar du förebyggande, hälsofrämjande och stödjande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du får en viktig roll i elevhälsoteamet utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv och får möjligheten till att påverka samt utveckla elevhälsoteamets arbete, samtidigt som du ger pedagogerna stöd och handledning i att skapa goda förutsättningar i undervisningssituationen. Arbetet sker tillsammans med övriga EHT-teamet och skolledningen kring skolans alla elever. 

Exempel på arbetsuppgifter 

  • Pedagogiska kartläggningar
  • Screening i årkurs 1 och vid behov
  • Arbetsleda, organisera samt stödja övriga elevstödjande resurser
  • Stå för viss kompetensutveckling inom medarbetargruppen
  • Deltagande i ämneslagsmöten och i elevhälsoteamsmöten

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för skolutveckling och vill vara med och bygga en svensk skola i toppklass, samt har ett genuint intresse för specialpedagogik. Vidare har du förmågan att skapa trygghet och arbetsro i verksamheten. Du trivs i en kvalitetsuppföljande kultur och arbetar aktivt med bedömning, feedback och utvärderingar för att driva utvecklingen på skolan i allmänhet men inom specialpedagogiken i synnerhet. För oss på JENSEN är hälsa och välbefinnande en viktig byggsten i elevernas utveckling och vi ser oss som föredömen i detta arbete.

Anställningsform
Tjänsten en tillsvidareanställning med en sysselsättningsgrad på 80- 100 % med tillträde januari 2021. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. Mer information om vår rekryteringsprocess och hur du gör för att ansöka hittar du på vår hemsida under Jobba med oss. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Anna Keding på 073-773 18 12 eller anna.keding@jenseneducation.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan