JENSEN gymnasium Södra söker Kurator

Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.   

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Kuratorns uppdrag är att föra in psykosocialt arbete i skolan för att bidra till att elever uppnår kunskapsmålen och sina fulla potential. Kuratorn ska se elever i sitt sammanhang för att ta reda på och förstå hur eleven har det på fritiden, i familjen och i klassen. Det innebär också att arbeta förebyggande, för att problem inte ska uppstå eller förvärras. Kurator på JENSEN bidrar till trivsel, gemenskap och hela skolans utveckling och måluppfyllelse inom våra fem mål och arbetar enligt gällande styrdokument.

  • Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt-, och krissamtal samt ha utredande samtal med elever, i grupp eller enskilt
  • Medverka vid elevmöten samt möten med elevhälsoteamet
  • Ansvara för samordning vid anmälningar till socialtjänst och polis, samt för uppföljning i dessa ärenden
  • Ansvara för samordning vid skapandet och uppdatering av planer såsom Krisplan och Likabehandlingsplan
  • Handleda eleverna i grupp och individuellt i frågor rörande gruppdynamik och att komma tillrätta med miljön för eleven.
  • Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid och erbjuda handledning vid komplexa elevärenden.
  • Kontinuerligt fortbilda sig i och fördjupa sina ansvarsområden
  • Nära samarbete med övriga medarbetare i elevhälsoteamet med det förebyggande och främjande arbetet.

Kvalifikationer
Du ska ha adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning eller beteendevetare, och erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. 

I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet. 

Anställningsform 
Tjänsten är ett vikariat på ett år med en tjänstgöringsgrad på 75% med start i mars 2021 eller enligt överenskommelse. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Jonatan Laurent, rektor, på 0722-504048 eller jonatan.laurent@jenseneducation.se.

Läs mer på jensengymnasium.se och om att jobba med oss!
Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansökan