JENSEN grundskola Västerås söker Speciallärare

Nu söker JENSEN grundskola Västerås dig som brinner för de specialpedagogiska frågorna. Kanske är du idag specialpedagog, speciallärare eller lärare med mycket god specialpedagogisk kompetens! 

“Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär på grundskolan att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi har en hälsoprofil som bygger på sunda vanor och mental träning är dagligen ett inslag. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. 

Tjänsten är placerad på Vasagatan 44 i Västerås och finns i ljusa, moderna lokaler som är anpassade för att stödja en trygg skolmiljö. 

Arbetsuppgifter och ansvar

  • Vara en del av elevhälsan och ansvara för skolans arbete med elever i behov av särskilt stöd. 
  • Ansvara för att vi arbetar effektivt med de resurser vi har. 
  • Ansvarig över ansökningar gällande tilläggsbelopp, elever i behov av extra stöd. 
  • Stödjande funktion till medarbetare i specialpedagogiska frågor, handledning. 
  • Stöd till elever i behov av särskilt stöd, en mot en. 
  • Du ska bidra till skolans mål och vara engagerad i hela skolans utveckling. 

Du ska bidra till att eleverna når kunskapskraven och sin fulla potential. Du ska främja elevernas utveckling och lärande. Detta sker till exempel genom lektionsbesök, observationer, kartläggning, tester, handledning och metodutveckling. 

Kvalifikationer

  • Behörig specialpedagog eller speciallärare med yrkeserfarenhet av grundskola eller gymnasium. 
  • Du bör vara en initiativtagande, självgående och strukturerad person som har en god samarbetsförmåga. 

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en sysselsättningsgrad på 80 %. Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. För den här rollen tillämpar vi 6 månader provanställning. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. Mer information om vår rekryteringsprocess och hur du gör för att ansöka hittar du på vår hemsida under Jobba med oss. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Första steget (efter inskickad ansökan) i vår rekryteringsprocess är att genomföra två tester, Mint och Matrigma. Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta rektor Sara Hjernberg på 0737 73 18 05 eller sara.hjernberg@jenseneducation.se. 

Ansökan