JENSEN grundskola Sickla söker Skolsköterska med kuratorsuppdrag

Hösten 2021 startar vi en nybyggd grundskola på Planiavägen i Sickla, Nacka kommun. Första året erbjuder vi plats till ca 300 elever i F-7.  Därefter planeras skolan att växa till fullt utbyggd till F-9 med 750 elever. Vi söker dig som vill utvecklas och bidra till att våra elever når framgång på alla plan i livet. I din roll som skolsköterska med kuratorsuppdrag på JENSEN education får du möjlighet att tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor samt närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolans medicinska och psykosociala elevhälsa.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Grundskolan erbjuder tre längre hälsobesök i förskoleklass, åk 4 och åk 8 samt två korta hälsobesök i åk 2 och åk 6. Du som skolsköterska genomför dessa samt ansvarar för hälsoundersökningar enligt lagstadgat basprogram.
  • Vaccinationer i åk 2, åk 5 och åk 8 samt enklare sjukvårdsinsatser på mottagningstid ingår i våra arbetsuppgifter.
  • Arbetet är främst hälsofrämjande och förebyggande och bedrivs på inivid, grupp och organisationsnivå för att stödja elevernas utveckling mot utbildningsmålen.  
  • Du ingår i skolans elevhälsoteam där du i samverkan med elevhälsans övriga kompetenser bidrar med din kompetens inom medicin, hälsa,omvårdnad och psykosocialt kunnande. För oss är lagarbetet i ett elevhälsoteam helt avgörande och stor vikt läggs förstås vid personlig lämplighet.

I arbetet kommer du med stöd av JENSENs Centrala Elevhälsa, skolläkare och våra andra skolsköterskor och skolkuratorer runt om i landet ansvara för planering och organisation av ert arbete, enligt gällande riktlinjer för elevhälsans medicinska insats. 

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar all verksamhet. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur där ordning och reda, hälsoprofil, formell dresscode och studiero är centrala begrepp. Vi kan erbjuda en stark teamkänsla med medarbetare som trivs och tar ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 94% oss som arbetsplats.

Bildning är målet. Vi fokuserar mycket på att utveckla elevernas förmågor inom läsning, skrivande och matematik. Vi undervisar för att våra elever ska nå en mycket hög kunskapsnivå och utveckla sitt eget tänkande. För oss är det självklart att läraren är ledare i klassrummet och vi har höga positiva förväntningar på disciplin och elevernas uppförande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inriktning mot distriktssköterska, barn och ungdom eller skolsköterska samt gärna någon utbildning inom psykosocialt arbete. Erfarenhet av arbete som skolsköterska är meriterande. 

Vi förväntar oss att du har en god förmåga till struktur och planering. Vi förutsätter att du är självständig, flexibel, initiativrik, tycker om att arbeta i team och i nära samverkan med skolans medarbetare. Du har ett gott och empatiskt förhållningssätt, samt förmåga att skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare är du ansvarsfull och tar dig an ditt arbete med stort engagemang. Du är mån om din egen hälsa och vill gärna jobba på ett företag som prioriterar hälsa och välmående.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en tjänstgöringsgrad på 70%. Vi använder oss av schemaläggning vilket gör att arbetet främst sker under terminen. Allt efter som skolan växer så kommer tjänsten utökas till 100%. Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenkommelse. För den här tjänsten tillämpar vi 6 månader provanställning. 

Din ansökan
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Vi tar endast emot ansökningar via webben. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under "Jobba med oss". 

Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten vänligen kontakta medicinskledningsansvarig skolsköterska Lena Lulek på 076-9496724 eller lena.lulek@jenseneducation.se alternativt grundskolechef Mats Rosén på 070-72 72 746 eller mats.rosen@jenseneducation.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan