JENSEN grundskola Örebro söker rektor

 

När vår nuvarande rektor får nya uppdrag inom JENSEN education söker vi en rektor som vill fortsätta vårt framgångsrika arbete och tillsammans med medarbetarna behålla en hög kvalitet och utveckla enheten vidare. JENSEN grundskola ligger i topp i Örebro utifrån både trygghet och måluppfyllelse, vilket vi är stolta över. Våra medarbetare trivs och många elever står i kö för att börja hos oss. Nu är det dags att lyfta skolan ytterligare och börja förbereda skolan för en expansion. Idag är vi en skola för årskurs 6-9, med högt söktryck till skolan, så hösten 2023 räknar vi med att kunna erbjuda en skola för 450 elever med årskurserna 4-9. I rollen som rektor har du helhetsansvar för din enhet.

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar all verksamhet. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur där ordning och reda, hälsoprofil, formell dresscode och studiero är centrala begrepp. Vi kan erbjuda en stark teamkänsla med medarbetare som trivs och tar ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 100% grundskolan i Örebro som arbetsplats.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi undervisar för att våra elever ska nå en mycket hög kunskapsnivå och utveckla sitt eget tänkande. För oss är det självklart att läraren är ledare i klassrummet och vi har höga positiva förväntningar på studiekultur och elevernas uppförande. Vi arbetar gärna med externa samarbeten för att också få pröva det lästa i praktiken. 

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Ansvar för att enheten utmärker sig pedagogiskt välfungerande med tydlig struktur och god arbetsmiljö.
  • Ansvar för att verksamheten lever upp till nationella mål och riktlinjer.
  • Säkerställa att skolan präglas av studiero och att eleverna trivs på sin skola.
  • Säkerställa att varje elev ges förutsättningar att nå målen.
  • Ansvar för skolans måluppfyllelse.
  • Rekrytering, arbetsledning och framgångsrik utveckling av medarbetare.


Du ingår i den nationella rektorsgruppen för JENSEN grundskola. Tillsammans med övriga rektorer och verksamhetsledning medverkar du till att utveckla oss till Sveriges bästa grundskola.

Kvalifikationer 

Vi söker en driven och trygg rektor med minst 5 års yrkeserfarenhet med dokumenterat goda resultat. Du har relevant utbildning på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av rektorsrollen och rektorsutbildning är meriterande. Du har ett engagemang för skolan utöver det vanliga och förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för både medarbetare och elever. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, strategisk och beslutsam. Du brinner för att fortsätta utveckla skolverksamheten till en av Örebros bästa skolor.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. För den här tjänsten tillämpas 6 månader provanställning. 

Din ansökan

Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Viktoria Bjurström, Bitr skolchef på 0737-731889, viktoria.bjurstrom@jenseneducation.se eller Mats Rosén, Skolchef på 0707-272746,  mats.rosen@jenseneducation.se.

 

Ansökan