JENSEN grundskola Linköping söker landets bästa rektor!

JENSEN grundskola Linköping ligger i nyrenoverade lokaler i hjärtat av centrala Linköping. Vi söker en erfaren och engagerad rektor som brinner för kunskaper och bildning, samt som vill driva skolans elever mot höga studieresultat! Enheten växer och vi behöver nu utöka med en rektor för grundskolan. Nuvarande rektor finns kvar i verksamheten men kommer nu att ansvara för vårt gymnasium som är beläget i samma fastighet.

JENSENs utbildningskoncept "Träning för verkligheten" genomsyrar all verksamhet. Vi är en arbetsplats med stark företagskultur där ordning och reda, hälsoprofil, formell dresscode och studiero är centrala begrepp. Vi kan erbjuda en stark teamkänsla med medarbetare som trivs och tar ansvar för helheten. På vår senaste nationella medarbetarenkät rekommenderar hela 100% grundskolan i Linköping som arbetsplats.

Bildning är målet. Vi fokuserar mycket på att utveckla elevernas förmågor inom läsning, skrivande och matematik. Vi undervisar för att våra elever ska nå en mycket hög kunskapsnivå och utveckla sitt eget tänkande. För oss är det självklart att läraren är ledare i klassrummet och vi har höga positiva förväntningar på disciplin och elevernas uppförande.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Ansvar för att enheten utmärker sig som pedagogiskt väl fungerande verksamhet med tydlig struktur och god arbetsmiljö.
  • Ansvar för att verksamheten lever upp till nationella mål och riktlinjer.
  • Säkerställa att skolan präglas av studiero och att eleverna trivs på sin skola.
  • Säkerställa att varje elev ges förutsättningar att nå målen.
  • Ansvar för skolans måluppfyllelse.
  • Rekrytering, arbetsledning och framgångsrik utveckling av medarbetare.

Du ingår i den nationella rektorsgruppen för JENSEN grundskola. Tillsammans med övriga rektorer och verksamhetsledning medverkar du till att utveckla oss till Sveriges bästa grundskola.

Kvalifikationer 
Vi söker en driven och trygg rektor med minst 5 års yrkeserfarenhet inom utbildning med dokumenterat goda resultat. Du har relevant utbildning på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av rektorsrollen och rektorsutbildning är meriterande. Du har ett engagemang för skolan utöver det vanliga och förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för både medarbetare och elever. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, strategisk och beslutsam. 

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning som start. Startdatum enligt överenskommelse.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Mats Rosén, Skolchef på 0707-272746 eller mats.rosen@jenseneducation.se alternativt Viktoria Bjurström, bitr skolchef på 0737-731889 eller viktoria.bjurstrom@jenseneducation.se.

Ansökan