JENSEN gymnasium Södra söker programrektor för NA

Vi är en skola där både elever och medarbetare skattar sin trivsel mycket högt och tillsammans arbetar för en skola som vi är riktigt stolta över. I kollegiet finns en varm och stark gemenskap där samarbetet för att stärka elevernas kunskapsutveckling står i centrum. Vi sitter i anrika och vackra lokaler i Gamla stan, Stora Nygatan 30. Vi är främst ett teoretiskt gymnasium och erbjuder Samhällsvetenskapliga-, Ekonomi-, Naturvetenskapliga- och Handelsprogrammet.

Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och ansvara för att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, aktivt bidra till hela skolans utveckling och för att skolan som helhet når sina mål. Samtidigt har du stor frihet att utforma och utveckla ditt arbetslag på ett sätt som utmanar och utvecklar såväl elever som medarbetare.

Vi är ett gymnasium för elever med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Vi håller högt tempo i undervisningen. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever utöva mental träning varje dag och ta en pedagogisk promenad på dagens längsta lektion. På JENSEN gymnasium har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket. Vi är stolta över våra mycket höga resultat gällande bl.a. medarbetarnöjdhet, chefsbetyg och rekommendationer.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi har fokus på litteratur, läsande och skrivande som krävs för högre studier. Vi jobbar för att våra elever ska nå en hög kunskapsnivå och utveckla sitt tänkande - att tänka fritt och tänka stort - det är bildning för oss!

Arbetsbeskrivning
I egenskap av rollen som programrektor för det Naturvetenskapliga programmet utövar du ditt ledarskap nära elever och medarbetare samt blir en del av ledningsgruppen vilken består av rektor och tre programrektorer. Naturvetenskapliga programmet består i dagsläget av en klass per årskurs.Tjänsten som programrektor kommer att inkludera undervisning i någon/några kurser. Tillsammans med skolledningen, vår pedagogiska ledningsgrupp, lärare och övriga medarbetare är du med och leder den fortsatta utvecklingen mot våra högt ställda mål. Du förväntas också kunna vara ett strategiskt bollplank till rektor och med din erfarenhet kunna bidra till skolans utveckling och kvalitet. Det betyder ett nära samarbete med de andra två programrektorerna och ni är de som säkerställer att undervisningen utvecklas utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Som programrektor ansvarar du för programutveckling och omvärldsbevakning i syfte att programmet alltid ska ligga i fas med arbets- och utbildningsmarknadens behov. Ditt ledarskap kommer att bidra till att skolan är ett fortsatt attraktivt val för elever som söker till gymnasiet. 

Kvalifikationer
Du är legitimerad i ett eller flera ämnen på gymnasienivå. Du har även minst 5 års total lärarerfarenhet, alternativt minst 3 års lärarerfarenhet på JENSEN. Vi söker dig som är eller har erfarenhet av att ha arbetat som skolledare, arbetslagsledare eller liknande. Eller så är du kanske en driven lärare som söker en ny utmaning. Du har bidragit till teamets positiva resultat och dokumenterat goda resultat av utvecklingsarbete från utbildningsverksamhet. 

Som chef leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är en målmedveten och tydlig ledare som är van att arbeta mot höga kvalitetsmål och med sinne för struktur och ordning, vilket syns i dina prioriteringar, din planering och ditt agerande. Genom ett coachande förhållningssätt utvecklar du medarbetaren genom att leda denna i att identifiera mål, undanröja hinder, skapa möjligheter samt planera handling. Du leder grupper samt skapar engagemang och delaktighet. Med en förmåga att lyssna och kommunicera hanterar du olika situationer konstruktivt. Du har en förmåga att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Det är meriterande om du har arbetat med schemaläggning och är bekant med NovaSchem.

Du har en hälsoinriktad livsstil. I våra rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar semestertjänst för programrektorer.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Anna Lundman på 070-796 03 33 eller anna.lundman@jenseneducation.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan