JENSEN grundskola söker lärare i SVENSKA och annat ämne

 “Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär på grundskolan att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever.

Vårt mål är att elevernas bildningsresa startar hos oss. En spännande och glädjefylld resa i att lära sig och mot att bli självständiga, motiverade och kreativa tänkare. Hos oss tränas mental stabilitet och styrka: elever som vågar prova och inte är rädda för att misslyckas i klassrummet eller i livet. I vårt koncept läser vi varje dag och lägger fokus på handstil och övar skrivstil. 

Vi har en hälsoprofil där våra elever får träna mental träning och ta en pedagogisk promenad dagligen.

Som lärare på JENSEN får du en betydelsefull roll hos oss, att främst utveckla och driva undervisningen i ditt ämne men också att bidra till hela JENSEN grundskola Örebros utveckling och kvalitet. Vi är närmare 200 elever på skolan från åk 6-9, och befinner oss i ett expansivt läge då många vill börja studera hos oss. Elever söker till oss från hela Örebro Län. I vår senaste undersökning sa 97% av föräldrarna att de rekommenderar skolan och 94% av eleverna anser att det är studiero på lektionerna. 100% av medarbetarna rekommenderar skolan. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Huvudansvar för ämnet svenska, vilket bland annat innebär att samarbeta och inspirera andra lärare om tex lässtrategier.
  • Ansvara för delar i vårt koncept vad gällande läsning, retorik samt skrivstil.
  • Genom "Träning för verkligheten" förbereda eleverna för den verklighet som möter dem i och utanför skolan.
  • Som symbolisk ledare ha förmåga att skapa trygghet, ordning och studiero.
  • Arbeta med beprövade metoder och leda eleverna till goda studieresultat och en positiv kunskapsutveckling enligt nationella styrdokument
  • Coachskap tillsammans med annan coach.

Kvalifikationer
Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna på deras väg mot goda studieresultat, genom ett coachande förhållningssätt. Som tydlig ledare skapar du trygghet och är en förebild för dina elever. Du har en god samarbetsförmåga och är initiativtagande. Du är tydlig och strukturerad. 

Vi söker dig som brinner för skolutveckling och vill vara med och bygga en svensk skola i toppklass. Du är legitimerad lärare med behörighet inom Svenska och annat ämne.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid/deltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar ferietjänst för lärare och provanställning 6 månader.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Urval sker löpande, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 190330. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under "jobba hos oss".

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Viktoria Bjurström på 073-773 18 89 eller viktoria.bjurstrom@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan