JENSEN komvux söker SFI lärare

Till JENSEN komvux söker vi nu en initiativrik och strukturerad SFI-lärare med erfarenheter från vuxenutbildning.

JENSEN education är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Sedan starten 1996 har vi arbetat för att förverkliga visionen om ett utbildningsföretag som tränar för verkligheten. Vi har själva byggt alla våra skolor från grunden, utifrån de värderingar och den pedagogik vi tror på. På alla våra skolor och kontor har vi en tydlig hälsoprofil med betoning på både fysiskt och mentalt välbefinnande.

I rollen som SFI-lärare arbetar du och dina kollegor i arbetslag med ansvar för undervisningen av en grupp elever både i klassrum och med individuellt språkstöd. Din uppgift är att motivera och ge varje elev möjlighet att utvecklas med framgång. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Leda och undervisa elever i svenska för invandrare.
  • Planera och dokumentera utbildningen. 
  • Motivera och coacha varje elev till goda studieresultat, måluppfyllelse och en positiv kunskapsutveckling samt följa upp elevernas utveckling, studieresultat samt närvaro.
  • Arbete med individuella studieplaner för respektive elev, då det är löpande antagning och olika studievägar i samma undervisningsgrupp.
  • Ta gemensamt ansvar för alla delar av verksamhet – en verksamhet under uppbyggnad.
  • Aktivt bidra till enhetens/pedagogikens utveckling.
  • Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad SFI-lärare och har minst 2 års erfarenhet av vuxenutbildning. Du har ett engagemang och driv utöver det vanliga. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för dina elever. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna och i deras mål genom ett coachande förhållningssätt. Som person är du en entreprenör, kreativ och öppen för nya idéer och synpunkter. Du har hög ansvarskänsla samt har en hälsoinriktad livsstil.

Som person är du också flexibel då vi arbetar i en föränderlig bransch där kraven och önskemålen kan skifta beroende på uppdrag. Du har god muntlig kommunikativ förmåga där du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten, små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för eleverna och anpassar dig till situationen. Du är strukturerad där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidstramar. Du har god samarbetsförmåga där du arbetar bra med andra människor och som relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda IT-kunskaper. 

Vi ser gärna att du har interkulturell kompetens samt andra språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Anbställningsform
Tjänsten är en dag/kväll och eller distanstjänst heltid/deltid med start den 5/8 eller enligt överenskommelse. 

Din ansökan 
Du ansöker tjänsten via länken nedan. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annant sätt behandlas inte. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under lediga jobb.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta: Pernilla Hanke rektor JENSEN SFI/Komvux Helsingborg på 0737733145 eller pernilla.hanke@jenseneducation.se 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan