JENSEN grundskola söker engagerad lärare i matematik

 JENSEN grundskola Örebro står inför ett expanderingsläge och söker nu ytterligare en matematiklärare till vårt engegerade team av lärare och skolledning! 

“Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär på grundskolan att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever.

Vårt mål är att elevernas bildningsresa startar hos oss. En spännande och glädjefylld resa i att lära sig och mot att bli självständiga, motiverade och kreativa tänkare. Hos oss tränas mental stabilitet och styrka: elever som vågar prova och inte är rädda för att misslyckas i klassrummet eller i livet. Vi har en hälsoprofil där våra elever får träna mental träning och ta en pedagogisk promenad dagligen.

Som lärare på JENSEN får du en betydelsefull roll hos oss, att främst utveckla och driva undervisningen i ditt ämne men också att bidra till hela JENSEN grundskola Örebro utveckling och kvalitet. Vi följer kontiuerligt upp våra resultat genom noggranna utvärderingar och analyser. I vår senaste mätning ansåg över 90% av eleverna att de har studiero på sina lektioner. 95% av vårdnadshavarna rekommenderar skolan till andra. Våra medarbetare trivs också mycket bra hos oss. 

Vi gör just nu en stor satsning på matematik både på enheten men också inom företaget. Vi jobbar utifrån matematiklag vilket innebär att under flera lektioner i veckan sker undervisning tillsammans med andra lärare. Vi använder oss av ett förhållningsätt och en struktur med inspiration från Singapore. I Singapore Math lägger man stor vikt vid att skapa en förståelse för matematikens grunder på ett tidigt stadium. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Undervisa i matematik samt annat ämne du är behörig i.
  • Aktivt delta i vårt utvecklingsarbete inom matematik tillsammans med övriga matematiklärarkollegor.
  • Aktivt delta i tematiskt arbete tillsammans med övriga kollegor.
  • Coachansvar
  • Genom " Träning för verkligheten" förbereda eleverna för den verklighet som möter dem i och utanför skolan.
  • Som symbolisk ledare ha förmåga att skapa trygghet, ordning och arbetsro

Kvalifikationer
Vi söker en driven och trygg lärare med dokumenterat goda resultat. Du har behörighet att undervisa i årskurs 6-9 i matematik och något annat ämne som vi söker. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna på deras väg mot goda studieresultat, genom ett coachande förhållningssätt. Som tydlig ledare skapar du trygghet och är en förebild för dina elever. Du har en god samarbetsförmåga och är initiativtagande. Du är tydlig och strukturerad. Vi ser gärna att du har en kompetens inom eller ett intresse för det digitala lärande.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid eller deltid, beroende på kombination av annat ämne, med start den 8 augusti eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar ferietjänst för lärare och provanställning 6 månader.

För dig som är nyexaminerad lärare tycker vi på JENSEN att det är viktigt att du ska få goda förutsättningar att komma ut i arbetslivet. Därför kommer vi att erbjuda dig som är nyexaminerad ett unikt traineeprogram där du under dina två första terminer kommer att få extra stöttning, utbildning och tid att utvecklas i din roll som lärare. Läs mer HÄR.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Urval sker löpande, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 1 maj.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Viktoria Bjurström på 073-773 18 89 eller viktoria.bjurstrom@jenseneducation.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan