Ekonomiassistent till JENSEN educationArbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som ekonomiassistent kommer du att äga vår kundreskontraprocess med ansvar för fakturering till våra kunder. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Fakturera kunder
  • Kontinuerlig kontakt med kommuner och administratörsfunktionen på våra enheter
  • Bokföra kundinbetalningar
  • Skicka betalningspåminnelser
  • Kontinuerligt stämma av kundreskontra och följa upp/utreda eventuella intäktsdifferenser
  • Vara back-up för leverantörsreskontra
  • Uppföljning/utredningar av skolpengen

Vi är en liten ekonomiavdelningen, där vi stöttar varandra. Teamkänslan är något vi värdesätter högt och du bör därför ha en god samarbetsförmåga men ändå kunna agera självständigt i ditt arbete. Avdelningen hanterar stora flöden och stöttar våra enheter runtom i landet, där du agerar support inom ditt expertområde till våra chefer och administratörer, som person behöver du därför ha en god kommunikativ förmåga. Merparten av verksamheten är skolor och förskolor där kommunerna är våra uppdragsgivare. Du rapporterar direkt till Ekonomichefen.

Kvalifikationer
Du har relevant utbildningsbakgrund, goda kunskaper i kundreskontra och viss erfarenhet av ekonomiarbetet, gärna från en mindre ekonomiavdelning där du har arbetat med hela flödet. Det är meriterande med erfarenhet av att ha jobbat med skoladministration. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där du som person är strukturerad och noggrann. Du är en effektiv administratör med hög serviceanda som har ett öga för vad som ska prioriteras. Vidare trivs du att arbeta med problemlösning i ett högt tempo och trygg med att lära dig nya system. En hälsoinriktad livsstil och god samarbetsförmåga är en förutsättningar som ytterligare stärker dina möjligheter att passa in och trivas i vårt team.

Placering och anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen ligger i Gamla stan. Tillträde sker efter överenskommelse.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är 2019-05-26. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. För att gå vidare i vår rekryteringsprocess får du efter ansökan genomföra två tester, Mint och Matrigma. Återkoppling på testerna får du direkt efter att du har genomfört dem.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att arbeta hos oss, vänligen kontakta Emelie Ohlsson, redovisningsansvarig, på 073-773 18 32 eller emelie.ohlsson@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan