JENSEN grundskola Uppsala söker kurator

Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.   

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Att arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande i skolans elevhälsoarbete.
  • Att finnas som stöd i verksamheten och bidra till aktiviteter som skapar gemenskap och trivsel.
  • Att utveckla och stödja elevernas sociala samspel under rasttid.
  • Att göra sociala utredningar vid behov.
  • Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
  • Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid
  • Ansvara för arbetet med skolans plan mot kränkande behandling och diskriminering.
  • Ansvara för och utveckla arbetet i skolans trygghetsteam
  • Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.

Kvalifikationer
Du ska ha adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning, socialpedagogutbildning eller beteendevetare. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. 

I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och arbetar både förebyggande och agerande vid konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator. Du strukturerar själv ditt angreppssätt på ett professionellt sätt och driver dina processer vidare.

I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och en hög integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet. 

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare på 80-100% med placering vid JENSEN grundskola Uppsala. Tillträde den 7/8 2019.

Din ansökan 
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas ej. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag 29 maj. 

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Carola Sjödin på 073-773 31 46 eller carola.sjodin@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan