JENSEN vuxenutbildning i Kista söker lärare i SFI och SVA

Nu söker vi initiativrika och strukturerade lärare i SFI och SVA med erfarenehet från vuxenutbildning till JENSEN komvux i Kista. 

JENSEN komvux är till för dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra studerande når framgång. I din roll som lärare på JENSEN komvux får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, utveckla och tillämpa distansstudieformens möjligheter för vuxna. Du har stor frihet att utforma din undervisning på ett sätt som utmanar och utvecklar dina kursdeltagare.

Vi söker engagerade och behöriga lärare som vill arbeta heltid/deltid i kombination med andra uppdrag eller studier. Vi söker också de som har erfarenhet men ännu inte har kvitterat ut sin lärarlegitimation.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • För dig som är behörig lärare finns möjlighet att ta fullt ansvar för undervisningen av våra elever som läser i klassrum inom din ämneskombination.
  • Ha god förmåga att hantera grupper med stor skillnad i förkunskapsnivå och individualisera upplägget i kursen för varje deltagare.
  • Hantera administrationen kring en kurs utifrån uppsatta rutiner (exempelvis betygsättning, feedback till studerande, introduktion, salsprov etc).
  • Aktivt bidra till affärsområdets/enhetens hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.
  • Planera och dokumentera utbildningen. 
  • Motivera och coacha varje elev till goda studieresultat, måluppfyllelse och en positiv kunskapsutveckling samt följa upp elevernas utveckling, studieresultat samt närvaro.
  • Aktivt bidra till enhetens/pedagogikens utveckling.
  • Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål. 

Kvalifikationer
Vi söker behöriga lärare med erfarenhet av läraryrket samt gärna med erfarenhet av att undervisa i SFI och/eller svenska som andraspråk inom komvux. Du har vana att arbeta med studerande med olika förkunskapsnivå och förmåga att hjälpa var och en att nå uppsatta mål. Du kan anpassa din kommunikation efter varje individ och har erfarenhet av att genomföra kurser med olika studietakt. Du har ett stort engagemang och en drivkraft utöver det vanliga. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i kursdeltagarna och i deras mål och har ett coachande förhållningssätt. Som person är du kreativ och öppen för nya idéer och synpunkter. Du är lyhörd, stresstålig och har hög ansvarskänsla. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för dina elever.  

Som person är du också flexibel då vi arbetar i en föränderlig bransch där kraven och önskemålen kan skifta beroende på uppdrag. Du har god muntlig kommunikativ förmåga där du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten, små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för eleverna och anpassar dig till situationen. Du är strukturerad där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidstramar. Du har god samarbetsförmåga där du arbetar bra med andra människor och som relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda IT-kunskaper. 

Vi ser gärna att du har interkulturell kompetens samt andra språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid/deltid med start enligt överenskommelse. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Urval sker löpande, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 juni. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under lediga jobb.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Ozan Cagatay (rektor) på ozan.cagatay@jenseneducation.se eller Maria Eriksson (biträdande enhetschef) på maria.eriksson2@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 
Ansökan