JENSEN söker skolsköterska med medicinskt ledningsansvar

Vi söker dig som vill utvecklas och bidra till att våra elever når framgång på alla plan i livet. I din roll som skolsköterska på JENSEN education får du möjlighet att, tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor samt närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolans elevhälsa.

I arbetet som skolsköterska med medicinskt ledningsansvar kommer du tillsammans med vår skolläkare att rapportera till verksamhetschef för skolhälsovården på JENSEN. Ni kommer tillsammans att ansvara för planering och organisation av vårt förebyggande och främjande arbete på våra grund- och gymnasieskolor, enligt gällande riktlinjer för elevhälsans medicinska insats. I samverkan med elevhälsans övriga kompetenser bidrar du med din kompetens inom medicin, hälsa och omvårdnad. För oss är lagarbetet i ett elevhälsoteam helt avgörande och stor vikt läggs förstås vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • planering av vårt förebyggande och främjande arbete
  • ingå i vårt centrala elevhälsoteam
  • tillsammans med övriga kompetenser ansvara för vår metodbok
  • ansvara för elevhälsans medicinska insats
  • sammankallande och ansvarig för innehåll kompetensutbildning för skolsköterskorna
  • samverka och samarbeta för våra elevers bästa
  • ansvarig för vårt journalsystem ProReNata, utbildning i systemet för elevhälsoteamen på våra enheter, administrera mallar och systemsupport.

Vi är en skola för elever med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Trygghet, trivsel och god hälsa är avgörande för att våra elever ska nå goda resultat i skolan. Vi har en uttalad hälsoprofil där våra elever bland annat får träna mental träning varje dag och gå en pedagogisk promenad på dagens längsta lektion.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inriktning mot distriktssköterska, barn och ungdom eller skolsköterska. Erfarenhet av arbete som skolsköterska är meriterande, samt kompetens i journalsystemet ProReNata.

Vi förväntar oss att du har en god förmåga till struktur och planering. Vi förutsätter att du är självständig, flexibel, initiativrik och tycker om att arbeta i team och i nära samverkan med skolans medarbetare. Du har ett gott och empatiskt förhållningssätt, samt förmåga att skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare är du ansvarsfull och tar dig an ditt arbete med stort engagemang. Du är mån om din egen hälsa och vill gärna jobba på ett företag som prioriterar hälsa och välmående.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80% med start 5/8-19. 

Ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under lediga tjänster.

Kontakt 
Vill du veta mer om tjänstern och hur det är att arbeta hos oss, vänligen kontakta Ina Dannfors, verksamhetschef för Elevhälsan, på 070-00 39 510 eller ina.dannfors@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan!  

Ansökan