JENSEN grundskola Kvarnsjön söker rektor till nyetablering


Hösten 2020 startar vi en skola med plats för 560 elever i en helt nybyggd fastighet i bästa läge i Kvarnsjön, Botkyrka. Vi söker därför en erfaren rektor som brinner för kunskaper och bildning till detta fantastiska projekt. Med ca 800 elever i kö och stort intresse erbjuds nu möjligheten, för rätt rektor, att få bygga upp vår största JENSEN grundskola från start. Målet är att skolan ska utmärka sig i Stockholmsområdet som en av Stockholms absolut bästa skolor.

I det nybyggda Campus Kvarnsjön kommer det att finnas en F-9 skola indelad i låg-, mellan- och högstadium samt en JENSEN förskola. Området är beläget högt upp i ett skogsparti med en välplanerad aktivitetsgård. I närområdet finns nyproducerade bostäder i form av villor och lägenheter.  Vi planerar även att skapa ett samarbete med lokala idrottsföreningar för att i anslutning till skoldagen möjliggöra olika kvalitativa fritidsaktiviteter.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi fokuserar mycket på att utveckla elevernas förmågor inom läsning, skrivande och matematik. Vi undervisar för att våra elever ska nå en mycket hög kunskapsnivå och utveckla sitt eget tänkande.. För oss är det självklart att läraren är ledare i klassrummet och vi har höga positiva förväntningar på disciplin och elevernas uppförande.

Vi erbjuder dig möjligheten att få en betydelsefull roll i ett av Sveriges främsta utbildningsföretag. JENSEN präglas av tydliga värderingar och passion för att utveckla elevernas kunskaper och karaktär - bildning. I rollen som rektor har du helhetsansvar för enhetens resultat. Din uppgift är att leda verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapa en skola med högsta kvalitet och utveckla enheten till en av de bästa skolorna i Stockholmsområdet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvar för att skolan utmärker sig som pedagogiskt väl fungerande verksamhet med tydlig struktur, tydliga förväntningar och mycket goda studieresultat för eleverna.
  • Ansvar för att skolan och arbetsplatsen lever upp till nationella mål och riktlinjer samt JENSENs ramar.
  • Ansvar för att skolan präglas av studiero och att eleverna trivs på sin skola.
  • Ansvar för att skolan når uppsatta mål inom elevnöjdhet, medarbetarnöjdhet, ekonomi, tillväxt och kvalitet.
  • Rekrytering, arbetsledning och framgångsrik utveckling av medarbetare.

Du ingår i den nationella rektorsgruppen för JENSEN grundskola. Tillsammans med övriga rektorer och verksamhetsledning medverkar du till att utveckla oss till Sveriges bästa skolor. 

Kvalifikationer
Vi söker en driven och trygg rektor med minst 5 års yrkeserfarenhet i liknande roller med dokumenterat goda resultat. Du har relevant utbildning på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av rektorsrollen och rektorsutbildning är meriterande. Du har ett engagemang utöver det vanliga och förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för både medarbetare och elever. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, strategisk och beslutsam. 

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Start enligt överenskommelse.

Din ansökan
Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under Lediga jobb. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 februari. Observera att urval sker löpande.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Mats Rosén, Skolchef på 0707-272746 eller mats.rosen@jenseneducation.se.

Ansökan