JENSEN GR/GY Linköping söker kurator - deltid

Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt har du stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.   

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
  • Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid
  • Ansvara för arbetet med skolans likabehandlingsplan
  • Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.

Kvalifikationer
Du ska ha adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning eller psykologutbildning och erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. 

I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet. 

Anställningsform 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid (20%), gärna på onsdagar. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Sanna Roth på 0737-73 19 18 eller sanna.roth@jenseneducation.se

Läs mer på jensengymnasium.se och om att jobba med oss!
Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansökan