JENSEN gymnasium Eskilstuna söker rektor

 

Hösten 2020 planerar vi att öppna ett helt nytt JENSEN gymnasium i centralt belägen fastighet på Rademachergatan 34. Skolan kommer att finnas i nyrenoverade ljusa lokaler och har även nära till grönområden såsom Strömsholmen och Rothoffsparken. Vi söker nu en erfaren rektor som brinner för kunskap och bildning. Vi är ett teoretiskt gymnasium och kommer att erbjuda ekonomi-, naturvetenskap och samhällsvetenskapliga programmen.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi undervisar för att våra elever ska nå en mycket hög kunskapsnivå och utveckla sitt eget tänkande. För oss är det självklart att läraren är ledare i klassrummet och vi har höga positiva förväntningar på studiekultur och elevernas uppförande.Vi arbetar med externa samarbeten för att få pröva det lästa i praktiken. Vi har en hälsoprofil inom hela JENSEN.

Vi erbjuder dig möjligheten att få en betydelsefull roll i ett av Sveriges främsta utbildningsföretag. JENSEN präglas av tydliga värderingar och passion för att utveckla elevernas kunskaper och karaktär - bildning. I rollen som rektor har du helhetsansvar för skolans resultat. Din uppgift är att leda verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapa en skola med högsta kvalitet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvar för att skolan utmärker sig som pedagogiskt väl fungerande verksamhet med tydlig struktur, tydliga förväntningar och mycket goda studieresultat för eleverna.
  • Ansvar för att skolan och arbetsplatsen lever upp till nationella mål och riktlinjer samt JENSENs ramar.
  • Ansvar för att skolan präglas av studiero och att eleverna trivs på sin skola.
  • Ansvar för att skolan når uppsatta mål inom elevnöjdhet, medarbetarnöjdhet, ekonomi, tillväxt och kvalitet.
  • Rekrytering, arbetsledning och framgångsrik utveckling av medarbetare.

Du ingår i den nationella rektorsgruppen för JENSEN gymnasium. Tillsammans med övriga rektorer och verksamhetsledning medverkar du till att utveckla oss till Sveriges bästa gymnasium. 

Kvalifikationer
Vi söker en driven och trygg rektor med minst 5 års yrkeserfarenhet med dokumenterat goda resultat. Du har relevant utbildning på högskolenivå. Tidigare erfarenhet av rektorsrollen och rektorsutbildning är meriterande. Du har ett engagemang utöver det vanliga och förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för både medarbetare och elever. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten, strategisk och beslutsam. 

Anställningsform 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 1 maj. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 mars. Urval sker löpande.

Kontaktuppgifter 
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Skolchef Sara Taflin på tel. 070 092 78 72 alt. sara.taflin@jenseneducation.se

Läs mer på jensengymnasium.se och om att jobba med oss

Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan