JENSEN grundskola Örebro söker lärare i trä- metall- och syslöjd

 “Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär på grundskolan att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Idag har vi 7 klasser och 215 elever. På sikt räknar vi med att expandera skolan. 

Vårt mål är att elevernas bildningsresa startar hos oss. En spännande och glädjefylld resa i att lära sig och mot att bli självständiga, motiverade och kreativa tänkare. Hos oss tränas mental stabilitet och styrka: elever som vågar prova och inte är rädda för att misslyckas i klassrummet eller i livet.

Vi har en hälsoprofil där våra elever får träna mental träning, daglig pulshöjande aktivtet samt pedagogisk promenad.

Som lärare på JENSEN får du en betydelsefull roll hos oss, att främst utveckla och driva undervisningen i ditt ämne men också att bidra till hela JENSEN grundskola Örebros utveckling och kvalitet. Vi utvärderar vårt arbete systematisk och vid senaste mätning skattade 100% av medarbetarna att de rekommenderar vår arbetsplats, 90% av eleverna upplever god studiero samt att våra vårdnadshavare har högt förtroende för oss. Vårt meritvärde låg på 270 p i snitt för fjolårets åk 9. 

Tjänsten är placerad i fina, nyrenoverade ljusa lokaler i centrala Örebro. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Undervisning i slöjdämnet och gärna i kombination med annat ämne. 
  • Arbeta med beprövade metoder och leda eleverna till goda studieresultat och en positiv kunskapsutveckling enligt nationella styrdokument.
  • Coach tillsammans med coachkollega i en av våra klasser.
  • Utifrån ett tematiskt arbetssätt introducera eleverna för olika tekniker inom slöjd.

Kvalifikationer
Vi söker en driven och trygg lärare med dokumenterat goda resultat. Vi ser gärna att du har erfarenhet från yrkeslivet utanför skolan. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa årskurs 6-9 i slöjd. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna på deras väg mot goda studieresultat, genom ett coachande förhållningssätt. Som tydlig ledare skapar du trygghet och är en förebild för dina elever. Du har en god samarbetsförmåga och är initiativtagande. Du är tydlig och strukturerad. Vi ser gärna att du har en kompetens inom eller ett intresse för det digitala lärandet.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en sysselsättningsgrad på 50-100%, beroende på ämneskombination. Start den 6 augusti eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar ferietjänst för lärare och provanställning 6 månader.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Urval sker löpande, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Viktoria Bjurström på 073 7731889 eller viktoria.bjurstrom@jenseneducation.se

Läs mer på jenseneducation.se och om att jobba med oss!
Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan