JENSEN grundskola söker lärare i moderna språk

 

Nu utökar vi vårt team på JENSEN grundskola i Örebro och söker dig som brinner för att undervisa i något av våra moderna språk!

Vår högstadieskola (årskurs 6-9) i centrala Örebro präglas av trygghet, trivsel, studiero och goda studieresultat. Våra elever vet vad de vill och når sina mål genom coachning och genom att hela tiden påminnas om att studier är i fokus! Genom tydlighet, professionalitet och lärarledd undervisning skapar vi de bästa förutsättningarna för våra elever.

“Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär på grundskolan att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever.

Vårt mål är att elevernas bildningsresa startar hos oss. En spännande och glädjefylld resa i att lära sig och mot att bli självständiga, motiverade och kreativa tänkare. Hos oss tränas mental stabilitet och styrka: elever som vågar prova och inte är rädda för att misslyckas i klassrummet eller i livet.

Vi har en hälsoprofil där våra elever får träna mental träning, ta en pedagogisk promenad samt ha pulshöjande aktivitet dagligen. 

Som lärare på JENSEN får du en betydelsefull roll hos oss, att främst utveckla och driva undervisningen i ditt ämne men också att bidra till hela JENSEN grundskola Örebros utveckling och kvalitet. Vi utvärderar vårt arbete systematisk och vid senaste mätning skattade 100% av medarbetarna att de rekommenderar vår arbetsplats, 90% av eleverna upplever god studiero samt att våra vårdnadshavare har högt förtroende för oss. Vårt meritvärde låg på 270 p i snitt för fjolårets åk 9. 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Undervisning i något eller flera moderna språk (franska, tyska, spanska) och gärna i kombination med annat ämne. 
  • Arbeta med beprövade metoder och leda eleverna till goda studieresultat och en positiv kunskapsutveckling enligt nationella styrdokument.
  • Coach tillsammans med coachkollega i en av våra klasser.

Kvalifikationer

Vi söker en driven och trygg lärare med dokumenterat goda resultat. Erfarenhet av yrkesliv utanför skolan är meriterande. Du har behörighet att undervisa i årskurs 6-9 i något av våra moderna språk - franska, spanska, tyska gärna i kombination med annat ämne. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna på deras väg mot goda studieresultat, genom ett coachande förhållningssätt. Som tydlig ledare skapar du trygghet och är en förebild för dina elever. Du har en god samarbetsförmåga och är initiativtagande. Du är tydlig och strukturerad. Vi ser gärna att du har en kompetens inom eller ett intresse för det digitala lärande.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 40-100% med start den 10 augusti eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar ferietjänst för lärare och provanställning 6 månader. Möjlighet finns att även undervisa i franska och tyska på JENSEN gymnsium i Örebro. 

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Urval sker löpande, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 200426.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Viktoria Bjurström på 0737-73 18 89 eller viktoria.bjurstrom@jenseneducation.se.

Läs mer på jenseneducation.se och om att jobba med oss!
Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan