JENSEN gymnasium Jönköping söker rektor

JENSEN gymnasium Jönköping söker rektor

Brinner du för kunskaper och bildning i gymnasieskolan? Anser du att läraren är den självklara ledaren och att en skola ska hålla hög grad av disciplin och ordning och reda? Då kan JENSEN vara rätt för dig!

JENSEN gymnasium Jönköping är beläget i fina, centrala lokaler på Östra storgatan 7. Vi är ett teoretiskt gymnasium och erbjuder Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapliga programmet samt Samhällsvetenskapliga programmet. Skolan präglas av hög trivsel och studiero, en mycket bra grund för den resa vi har framför oss där högre måluppfyllelse för våra elever och ökad tillväxt är målet. Till hösten 2020 söker vi en ny driven rektor som vill ta skolan till nya höjder.

Bildning är målet med elevernas studier hos oss. Vi fokuserar mycket på att utveckla elevernas förmågor inom läsning, skrivande och matematik. Vi jobbar för att våra elever ska nå en hög kunskapsnivå och en utvecklad förmåga att tänka fritt och tänka stort - det är bildning för oss!

Träning för verkligheten genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär bland annat att vi arbetar med externa samarbeten, vi prövar det lästa i praktiken genom case eller Ung företagsamhet och även att vi utvecklar elevernas uppträdande mot en professionell nivå.

Vi erbjuder dig möjligheten att få en betydelsefull roll i ett av Sveriges främsta utbildningsföretag. JENSEN präglas av tydliga värderingar och engagemang för människors bildning. I rollen som rektor har du helhetsansvar för din skolas resultat. Din uppgift är att leda verksamheten och tillsammans med medarbetarna behålla en hög kvalitet och utveckla enheten till en av de bästa gymnasieskolorna i Jönköping.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ansvar för att skolan utmärker sig som pedagogiskt väl fungerande verksamhet med tydlig struktur och god arbetsmiljö.
  • Ansvar för att skolan och arbetsplatsen lever upp till nationella mål och riktlinjer.
  • Säkerställa att skolan präglas av studiero och att eleverna trivs på sin skola.
  • Säkerställa att varje elev ges förutsättningar att nå så höga studieresultat som möjligt.
  • Ansvar för att skolan når uppsatta mål inom elevnöjdhet, medarbetarnöjdhet, ekonomi, tillväxt och kvalitet (t.ex. betygsresultat).
  • Rekrytering, arbetsledning och framgångsrik utveckling av medarbetare.

Du ingår i den nationella rektorsgruppen för JENSEN gymnasium. Tillsammans med övriga rektorer och verksamhetsledning medverkar du till att utveckla oss till Sveriges bästa gymnasieskola.

Kvalifikationer

Vi söker en driven och trygg rektor eller biträdande rektor som vill ta klivet till rektor. Du har dokumenterat goda resultat från tidigare ledarroller. Du har relevant utbildning på högskolenivå. Du har ett engagemang utöver det vanliga och förmåga att entusiasmera medarbetare att nå högre. Du är en tydlig ledare som både utmanar och skapar trygghet och är en förebild för både medarbetare och elever. Vi ser gärna att du har ett nätverk på orten och trivs med att jobba med tillväxtfrågor.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start augusti 2020.

Din ansökan

Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas tyvärr inte. Sista ansökningsdag är 31 maj. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktuppgifter

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta skolchef Sara Taflin på 070 092 78 72 eller på sara.taflin@jenseneducation.se 

Ansökan