JENSEN education söker skolläkare till nyetablerad grundskola

Nu söker vi en skolläkare till vår nybyggda och nyetablerade skola Kvarnsjön, som ligger i fina omgivningar vid Uttran i Tumba.

Vi söker dig som vill utvecklas och bidra till att våra elever når framgång på alla plan i livet. I din roll som skolläkare på JENSEN education får du möjlighet att, tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor samt närvarande chefer, påverka skolans arbete med elevhälsan. 

I rollen som skolläkare kommer ha ett nära samarbete med skolsköterskan där ni tillsammans arbetar för ett hälsofrämjande och förebyggande hälsoarbete, men också efterhjälpande åtgärder. Du kommer även: 

  • Arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med elevhälsan där hälsans betydelse för lärande är i fokus.
  • Ansvara för diagnostik och behandling i verksamheten och utifrån behov erbjuda skolläkarmottagning. 
  • Ansvara för att utreda och kartlägga elevers svårigheter att nå målen utifrån medicinsk synvinkel.
  • Vara skolsköterskan behjälplig med ordination av avvikande vaccinationsschema och göra svårare vaccinationsbedömningar. 
  • Verka för god fysisk och psykosocial arbetsmiljö för eleverna i skolan.
  • Ingå i elevhälsoteamet på skolan och medverka på EHT-möten.

JENSEN education är en skola för elever med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Vi tränar varje elevs självdisciplin för att nå just sina studiemål. Vi håller högt tempo i undervisningen. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever träna mental träning varje dag och ta en pedagogisk promenad på dagens längsta lektion. På JENSEN education har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomspsykiatri eller allmän medicin. Du har fördjupade medicinsk kunskap inom området tillväxt, utredning, endokrinologi, psykisk hälsa, specifika skolsvårigheter, långvariga sjukdomstillstånd och funktionsnedsättningar i skolan, vaccinationer samt hälsofrämjande arbete. Du har specifika kunskaper kring lagstiftning som styr skolans och elevhälsans arbete. 

Som person har du, precis som vi, ett stort engagemang för att utvecklas. Du har god förmåga att strukturera och planera ditt arbete, tycker om att samarbeta samt har respekt för människors lika värde. 

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning (alternativt tim-anställning, enligt överenskommelse) på deltid (5%). Tjänsten kommer innefatta cirka 5 arbetsdagar per termin, fördelat på antingen heldagar eller kortare dagar, enligt överenskommelse. Start omgående.

Ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under lediga tjänster.

Kontakt 
Vill du veta mer om tjänstern och hur det är att arbeta hos oss, vänligen kontakta Lena Lulek, Medicinsk ledningsansvarig skolsköterska på lena.lulek@jenseneducation.se eller tel:0769496724

Varmt välkommen med din ansökan!  

Ansökan