FJÄRRUNDERVISNING FÖR KLASSRUMSELEVER JENSEN YRKESHÖGSKOLA

Från och med onsdag den 18 mars kommer vi utifrån Folkhälsomyndighetens nya direktiv gå över till fjärrundervisning för våra klassrumselever. Skolorna kommer att vara stängda för elever. Vi ber dig att inte besöka våra skolor i onödan utan att kontakta oss framförallt via vår hemsida https://www.jensenyh.se/kontakt så återkommer vi så fort vi kan.

Din kurs kommer inte att gå som vanligt utan den kommer istället att erbjudas via distans. Inför varje lektion kommer din lärare att skicka en inbjudan till dig avseende dagens lektion. Inbjudan skickas till din privata e-post som du använde när du sökte kursen. När du klickar du på länken som följer med så kan du ansluta till lektionen. Detta fungerar också i din mobil, men då måste du ladda ned appen “Hangout”. Om din lärare väljer att göra på något annat sätt kommer hen att meddela dig detta via e-post, med tydliga instruktioner.

Om du inte har fått någon länk från din lärare måste du kontakta läraren, det kan bero på att vi har fått en felaktig mailadress till dig. Din lärares e-postadress hittar du i LearnPoint. Alla lärare har e-post i formatet “förnamn.efternamn@jenseneducation.se”.

Har du frågor om kursen kan i första hand din lärare hjälpa dig.

Angående prov vet vi i nuläget inte hur vi kommer att göra, men vi kommer att återkomma om detta i god tid innan kursen slutar.

Så länge du följer lektionerna via länk kommer läraren att notera närvaro och ditt studiemedel från CSN kommer inte att påverkas.

Antagningsträffar via videokonferens 
Du som har sökt till våra utbildningar kommer att få en inbjudan och möjlighet att själv boka en tid som passar dig och intervjun kommer att vara i mindre grupper. Allt på distans dvs du får en inbjudan att ansluta dig till den tid som du själv har valt och kommer att ingå i en liten grupp av studerande som blir intervjuade.  Vi planerar att genomföra intervjuerna  med början från mitten av april. Mer information kommer.

Hur länge detta kommer att pågå, vet vi inte i dagsläget, men vi kommer att återkomma till dig så fort vi vet mer.

Med vänliga hälsningar,

Mats Wermelin
Verksamhetschef YH